Egyébiránt… (1)

… magam is meglepődtem, amikor visszaolvastam blogom szövegeit. Nem rosszak a szövegek, akkor is, ha ezek szemben első blogommal már monológok. Tetszik, nem tetszik, passzol ez a jelenlegi, elbuborékosodott világunkhoz (gondolom ismerős ez a jelenség: az internet és a mesterséges intelligencia elterjedésének köszönhetően a legtöbb ember csak a véleményét megerősítő hírekhez, információkhoz jut hozzá, így hódít a szektás elhülyülés. Ettől sajnos egyik politikai tábor, társadalmi csoport sem mentes). A blogok aranykorának vége, a Facebookon a 30 felettiek vannak már csak, a fiatalok átköltöztek az Instára és a számomra mai napig rejtélyes Snapchatra.  Miután nem követem a XX. és XXI. századi értelmiség új vallását, a kultúrpesszimizmust, nem látok ebben tragédiát. Rengeteg a tehetséges fiatal, nem gondolom, hogy silányabbak, mint mi voltunk vagy elődeink. Megváltozott a világ, sokkal nagyobb a kínálat minden területen. Van aki sodródik a változással, vak aki elutasítja, más kesereg miatta. Én megfigyelem. És nem teszek szigorú különbséget a korosztályok között, szívesen töltöm az időmet olyanokkal, akikkel megtalálom a közös hangot

Más: ezen a héten van a szülihetem. A szülihét ötletének jogtulajdonosa Dudi, ő vezette be, hogy a születésnapja előtti hét egyfajta várakozással teli ünnepi hét, amolyan ádvent. Ahogy Tolkien babói születésnapjukon, én is megajándékozom a velem ünneplőket. Egy napi bejegyzéssorozattal. Holnap írok újra.

K2

2 thoughts on “Egyébiránt… (1)

  1. Kultúrpesszimistaként két megjegyzés: azt hiszem elírás – de jópofa – a “vak, aki elutasítja”, mármint a változást; kultúrpesszimizmusom nem akadályoz meg abban, hogy érdekeljen más korosztályhoz tartozók élete, véleménye, sőt, hogy alkalmanként közös hangot találjak velük.

    Like

  2. Elírás, de olyan jól illik oda, hogy marad 🙂
    Azt nem is állítottam, hogy nem kommunikálsz velük, de tragikusnak (katasztrofálisnak) látod az átalakulást, az olvasás visszaszorulását, a tárgyi tudás leértékelődését pl. az irodalom és a történelem terén.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.